ÁSZF

Cégszerű elnevezés: BL Óraszalon Kft.
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u.2-4.
Adószám: 13409928-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-101618
A cégjegyzéket kibocsájtó bíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság
Bankszámlaszám: Raifeissen Bank 12011351-00332398-00100001
E-mail cím: info@oraszalon.hu
Telefonszám: 06 20 4242 550

Regisztráció:

Az oraszalon.hu Web-áruházban regisztrált felhasználók vásárolhatnak. A regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

Vásárlás:

A Web-áruház böngészése során a vevő kiválasztja az általa megvásárolni kívánt terméket és a KOSÁRBA gombra kattintva, elindítja a vásárlás folyamatát. Ennek során a következő lépéseket kell megtennie:

 •          Fizetési mód megadása.( a vásárlási folyamat fizetési kötelességet von maga után)
 •          Szállítási mód megadása.
 •          Befejezés gombra kattintva elküldeni rendelését.

Minden esetben a rendelésről e-mail-ben visszaigazolást kap, majd ezután munkatársunk hamarosan megkeresi megadott elérhetőségei egyikén és pontos felvilágosítást ad a rendelt termék átvételének várható időpontjáról.

 

  Miért érdemes nálunk vásárolni?

 •          Cégünk 1993 óta foglalkozik minőségi karórák forgalmazásával, így immár több mint 27 éves tapasztalattal és kapcsolat-rendszerrel rendelkezünk az óraforgalmazók világában.
 •          Cégünk dinamikus fejlődésének köszönhetően az ország 17 pontján található óraszalonjaink a hét minden napján várják ügyfeleinket.
 •          Munkatársaink hozzáértőek és készséggel segítenek Önnek, hogy Ön is a több 100.000 elégedett vásárlónk közé tartózhasson. Üzleteink a hét mindennapján nyitvatartanak, bármilyen kérdésére azonnali választ kaphat akár telefonon akár Személyesen eladóinktól.
 •          A BL Óraszalon Kft. - a Btech csoport tagjaként - magyarországi képviselője több, a Swatch Group-hoz tartozó svájci világmárkának, mint Tissot,Swatch, illetve híres divatmárkáknak, mint a Police.
 •          Kapcsolat rendszerünk révén nem csak az üzleteinkben kiállított márkákat, de az összes nemzetközileg elismert óragyártót és termékeiket is elérhetővé tehetjük az Ön számára.
 •          Óraszalonjainkban kizárólag olyan termékeket forgalmazunk, melyek mellé a szabványos jótállást hozzáértő szakszervizek garantálják.
 •          Termékeinket eredeti csomagolással, vagy díszdobozzal juttatjuk el Önhöz.
 •          Minden 15.000 FT feletti megrendelés esetén vállaljuk az ingyenes házhozszállítást.

 

A vásárlástól való elállás joga:

A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 14 napon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia bármelyik  üzletünkbe. A BL Óraszalon webáruház kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Önnek kell gondoskodnia, ennek költségét viselnie.

 

Amennyiben a 8 munkanapon belüli ellállás jogán visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a BL Óraszalon Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére az előzetesen megadott számlaszámra, vagy az áru személyes üzletünkbe való eljuttatása esetén, készpénzben fizeti vissza.

 

Jótállási feltételek:

 •          A jótállás érvényesítésének helye: a jótállási jegyen szereplő kijelölt szakszerviz, vagy bármely BL Óraszalon.
 •          A jótállás ideje a termék fogyasztói árától függően a vétel napjától számított
 •          6 hónap 10.000 Ft fogyasztói ár alatti termék vásárlása esetén.
 •          12 hónap 10.000 Ft fogyasztói ár feletti termék vásárlása esetén.
 •          A vásárló jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti.
 •          A jótállási igény csak érvényes és pontosan kitöltött jótállási jegy és számla együttes bemutatásával érvényesíthető. A jótállási jegyen történt bármilyen javítás, törlés, átírás, vagy valótlan adatok bejegyzése a jótállás megszűnését vonja maga után.
 •          Ha jogosulatlan szervizbe viszi óráját javításra vagy elemcserére, az a jótállás megszűnését vonja maga után.
 •          A vásárló a hibát észlelve haladéktalanul köteles azt a szervizzel közölni, mert a közlés késedelméből eredő kárért felelős.
 •          A jótállás nem vonatkozik: elem, óraszíj, óraüveg, valamint a mindennapi használatból adódó karcolásokra, kopásokra!
 •          Hibás termék esetén a vásárlót a 151/1993. (IX.22.) rendelet szerinti jogok illetik meg:
 •          A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a javítást vagy kicserélést a hiba bejelentésétől számított 15 napon belül a vásárló érdeksérelme nélkül elvégezze úgy, hogy a javítás folytán a termék értéke és használhatósága az azonos ideig rendeltetésszerűen használt, hibátlan termékhez képest nem csökken.
 •          Ha a termék a vásárlástól számított 3 munkanapon belül (az elem hibáját kivéve) meghibásodott, a vásárló kívánságára azt a kereskedőnek azonos típusú termékre kell kicserélnie, ha erre nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaigazoltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetnie, vagy értékegyeztetéssel más típusú termékre kell kicserélnie.

A jótállásra kötelezett csak akkor mentesül felelőssége alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a termék átadása után keletkezett, pld.: nem rendeltetésszerű használat, erőszakos külső behatás, átalakítás, elemi kár stb. következtében. Ha a hiba jellege, vagy annak javítása tekintetében vita merül fel, a vásárló szakvéleményt kérhet az erre feljogosított minőségvizsgáló szervtől.

A jótállási kötelezettség elmulasztásából eredő igények polgári peres eljárás során érvényesíthetők.

Szállítás:

Amennyiben szállítási módként a futárszolgálatot jelölte meg, úgy a megrendelt terméket szállítási partnerünk, a Royal-Sprint Kft. szállítja házhoz.

Házhozszállítási díj:

 •          Budapesten, és az ország egész területén 15.000 Ft alatti rendelés esetén 1.200 Ft.
 •          Budapesten, és az ország egész területén 15.000 Ft feletti rendelés esetén a szállítás díjtalan.
 •         Magyarországon kívüli szállítás esetén az alapdíj 15 000 forint. Pontos árajánlatért kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal: info@oraszalon.hu  + 36 20 4242 550

A szállítási díj az átadott áru 24-48 órán belüli házhoz szállítási díját tartalmazza. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek és az ÁFA-t tartalmazzák.

Adatvédelem:

A BL Óraszalon Kft. számára kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme. Elkötelezi magát a felhasználók és, vevők személyes adatainak oly módon történő kezelése mellett, amely a vonatkozó érvényes jogszabályoknak és minőségirányítási szabályzatának megfelelve járul hozzá a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez. Ennek megfelelően a BL Óraszalon Kft. elkötelezte magát, hogy a felhasználók és vevők adatait a mindenkori hatályos jogszabályi előírásokat és a saját minőségirányítási szabályzatát megtartva kezeli, és ezáltal hozzájárul a biztonságos internetezés és vásárlás lehetőségének megteremtéséhez.

Az adatokat minden módon védi a BL Óraszalon Kft. különösen a jogosulatlan hozzáférés, nyilvánosságra hozatal, megváltoztatás, törlés, megsemmisülés ellen, mind a hálózati kommunikáció (tehát online adatkezelés) során, mind az adatok tárolása, őrzése (tehát offline adatkezelés) során.

A személyes adatokhoz csak az illetékes munkaköröket betöltő személyek férhetnek hozzá - magas szintű hozzáférési kontrollok alkalmazása mellett.

A BL Óraszalon Kft. - mint a www.oraszalon.hu üzemeltetője - a regisztráció során olyan adatokat kér, melyek:

 •          a megrendelések teljesítéséhez, a vásárlás lebonyolításához szükségesek
 •          minőségbiztosítási és minőségellenőrzési célból ügyfelei, vásárlói vásárlási szokásait              jellemzik
 •          Magyarországon kívüli szállítási cím esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal egyedi díj egyeztetése miatt!

A regisztrációkor, vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a BL Óraszalon Kft. saját belső felhasználásra, statisztikák készítésének céljából elemezheti.

A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a BL Óraszalon Kft. a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja.

A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, valamint tájékoztatást kérhet az adatkezelésről.

Kapcsolatok:

Az oldalakon számos más szolgáltatóval való kapcsolatra van lehetőség a linkeken keresztül. Ezekre történő ugráskor átkerülnek más szolgáltatók által fenntartott oldalakra, ahol a személyes adatok kezelésére nincs befolyása a BL Óraszalon Kft-nek. A BL Óraszalon Kft-t továbbá semmiféle felelősség nem terheli a kapcsolódó weboldalakon közzétett információk és adatok tekintetében.

Felelősségkorlátozás:

Az oraszalon.hu-n keresztül történő vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A BL Óraszalon Kft. nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, beleértve, de nem kizárólagosan a

 •          a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
 •          az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
 •          az információtovábbítási késedelemből adódó,
 •          vírusok okozta,
 •          szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
 •          vonal, vagy rendszerhibából adódó,
 •          a beszállítótól származó téves információkból eredő károkért.

A BL Óraszalon Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.

Az árak tájékoztatás jellegűek.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Érvényesség:

Ezen üzletszabályzatban foglaltak - így a megrendelésre és szállításra vonatkozó feltételek is - továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag a Web-áruházban történő vásárlás esetén érvényesek.