Kategóriák

Lista rendezése gyártónként ROCHET

  A Rochet története a szenvedély meséje, egy rendkívüli emberrel, Joseph Rochetval kezdődött. 1889.-ben született Franciaországban.


  13 évesen Párizsban kezdett dolgozni egy ékszerész műhelyben, és röpke két év alatt hihetetlen módon már ékszerész mesteremberré küzdötte fel magát veleszületett szakértelme segítségével 1904re. 1907 re, mikor még csak 18 éves volt, már komoly szaktekintélynek számított és Genfben megkapta a Mester Ékszerész címet. 1909ben társult Edmond Zuccoloval és elindították saját vállalkozásukat. 20 éves korára Joseph Rochet már páratlan elismerést szerzett és az ékszergyártó manufaktúrák becsült tagjának számított. Az addig kizárólag arannyal, ezüsttel és platinával dolgozó ékszerészek világába belefáradt kissé, szerette volna szélesebbé tenni a fémmegmunkálók látókörét. Hamarosan elő is ált az azóta is világhírű ékszerkollekcióval, melyek darabjait bronzból és rézből készítette. Az alkotó páros, az új trendre való mohó érdeklődésnek köszönhetően, már ipari távlatokban gondolkodhatott. Modernizálták berendezéseiket, és 1919ben megnyitották saját gyárukat ahol már nemesacélt is használtak alapanyagként az erősödő piaci nyomásra. Ennek következtében jelentős verseny alakult ki az arany/ezüst valamint az acél között, melyet a következő évek csak fokoztak. Az acélt nehezebb megmunkálni, az acélékszerek kialakítása több pénzbe és időbe került, valamint nagy fejfájást okozott a technikusoknak, akik életet leheltek a tervezők ötleteibe. Ezen tulajdonságok fényében belátható, hogy a nemesacélnak nem volt egyszerű „kikönyörögnie" helyét a fémékszerek exkluzív világában. Pedig szó szerint ez történt... hosszas aprólékos kutatómunka árán Joseph Rochet megtanulta hogy dolgozzon az acéllal mielőtt további technikai akadályokba ütközik, és hosszú küzdelem után rájött az acél megmunkálás legkönnyebb módjára, mely egyszerűbb volt mint az arany vagy ezüst kialakítása. Így tudták a vásárlók elé tárni esztétikusan az acél egyedi vonzerejét, mely hosszan tartó fényű és erősebb anyag volt.


 A Rochet cég egyedi ékszer újításai közé tartozik még a természetes anyagok /pl.: fa / bevonása valamint a carbon, kerámiaötvözet és a titán ékszeként való használata is. A Rochet nemesacél felett alkotott diadala biztosította a cég számára az évszázados fennállást és a BL Óraszalonokban most is megtalálhatja a modern ékszerek különleges kidolgozású kollekcióját, mely láttán idős és fiatal sem marad közömbös. A Rochet nemesacél ékszereit és a limitált kiadású Nicky Hayden Moto GP ékszer-kollekciót megtalálja a budaörsi és soroksári Auchan üzletsorán található BL Óraszalonokban és az Aréna Plaza I. szintjén elhelyezkedő BL Óraszalon - Órásszigetén.

Mutat 1 - 11 / 11
Mutat 1 - 11 / 11