Kategóriák

Lista rendezése gyártónként DOXA

Gondolom Önök is hallották már a mondást, "pontos, mint a Doxa óra". A Magyarországon már fogalommá alakult világhírű óramárkát 1889 óta gyártják a svájci órás tekintélyek központi helyén, Neuchatel' s Jura hegyei között. Az alapító, Georges Ducommun 1868-ban született, Le Locle-ban és néhány évtized leforgása alatt forradalmasította az órák készítését, formatervezését. Elsőként ő tervezte a repülőkbe és autókba építethető 8 napos Doxa modellt, ez volt a legendás hírű Doxa 8-days, amely egy felhúzással 8 napig működött. Az akkori kizárólag mechanikus órák versenyében ez óriási mértékű előrelépésnek számított.


1925-ben az órakészítő cégek közül a Doxa cég ismerte fel a világon elsőként a reklám vásárlásösztönző erejét és készített egy egyhetes felhúzható autósórát a Bugatti sportautógyár számára az 1930-as években. 1938-ban elkészül az első Bauhaus inspirálta mechanikus, szögletes tokú Grafic karóra. 1950 után az egyik legkedveltebb és legismertebb márka lett a Doxa egész Európában és a Távol-Keleten. A 60-as években pedig megkezdi tér hódítását az USA - ban is. Az 1954-es svájci football világbajnokságot megnyert német válogatott minden tagja megkapja a DOXA cég által a külön az erre az alkalomra gyártott aranyórákat.


Addigi sikereiket 1967-ben szárnyalták felül, amikor is egy amerikai búvárszervezettel karöltve elkészítették az első svájci búvárórát, a Doxa SUB300T-t. Két korszakalkotó megoldás tette egyedivé ezt az időmérőt, az egyik, hogy az óra mutatja a dekompressziós határt, ezzel követhetővé vált a merülés időtartama és mélysége. Ezen felül narancssárga számlapot használtak a megszokott, klasszikus fekete-fehér helyett, jelentősen befolyásolva az órák külső megjelenését.


A jelenleg megvásárolható Doxa formacsoportok.: Doxa CaliforniaDoxa TrofeoDoxa GraficDoxa Tradition, Doxa Royal, Doxa Arizona, Doxa Style, Doxa Art, Doxa Tholos, Doxa Mechanical, Doxa QuadroDoxa MusketeersDoxa Aquaman


A Doxa cég rendíthetetlen hírét nem tudta megdönteni sem a digitális órák hatalomátvétele a 80-as években és a konkurencia is maximum felzárkózni tudott a nagy múltú órásdinasztia által állított minőségi szinthez. A BL Óraszalonok tartják a lépést és az állandóan újuló Doxa kollekció teljes palettája megtalálható polcainkon a BL Óraszalon-Soroksár-Auchan, A BL Óraszalon-Budaörs-Auchan a BL Óraszalon-Solymár-Auchan, valamint a Mammutban  található BL Óraszalonban.

oldalanként
Mutat 1 - 12 / 65
Mutat 1 - 12 / 65