Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütiket a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CERTINA

A Certina hivatalos magyarországi importőrének webáruháza.

1888. Adolf és Alfred Kurth testvérek saját óragyártó üzemet hoztak létre a svájci Grenchen városában. Ezen az idilli helyen, a Jura-hegység lábánál, Solothurn és Biel között, a testvérek és három alkalmazottjuk a családi házhoz tartozó melléképületben dolgoztak. Rövid időn belül az üzlet virágozni kezdett, így a következő években különböző bővítéseket hoztak létre és új alkalmazottakat vettek fel.

1906. a Kurth testvérek márkanevet vezettek be óráikhoz: "Grana", a "Granacus" rövidítése, ami Grenchen latin neve. Ennek az időmérőnek a minőségét azonnal elismerték, számos díjat kapott. Az 1920-as években Alfred Kurth fiai, Erwin és Hans csatlakoztak a vállalathoz, és átvészelték a nagy gazdasági világválság nehéz időszakát.

Az 1930-as években a vállalat egyre gyakrabban használta a Certina márkanevet, aminek jó oka van: minden nyelven könnyen kiejthető, és a latin "certus" szóra épül, ami azt jelenti, hogy "biztos". A márkanevet 1939-ben hivatalosan bejegyezték, és 1949-ben kizárólagos márkanévvé választották.

1959-ben a Certina bemutatta az első órát a DS Concept névvel. A Certina DS egy rendkívül ütésálló automata óra volt, amely 20 bar (200 méter) vízállósággal rendelkezett. Ez új mércét állított fel a karórák egész generációja számára. A teknőspáncél a robusztusságot és a hosszú élettartamot szimbolizálja, amely tulajdonságokat kivétel nélkül minden Certina óra visel.

Ezért nem csoda, hogy a teknőspáncél az 1960-as évek óta a márka személyes szimbóluma. A jellegzetes körvonal a mai napig megtalálható szinte minden Certina karórán, valamint a márka logóján. A rendkívüli tartósságot idézi, amely minden Certina órát jellemez.

Vissza 1960-hoz, a Certina DS egy nemzetközi expedíciót kísért a nyugat-nepáli Dhaulagiri 8167 méter magas hegy első sikeres megmászásán. Minden kihívást - az erős hőmérséklet-ingadozástól a jelentős magasság- és nyomáskülönbségig - gond nélkül leküzdött a karóra.

1965. a Certina DS részt vett az amerikai haditengerészet Sealab II víz alatti projektjében, amelynek keretében tudósok és búvárok egy búvárállomáson dolgoztak a tengeri kutatás különböző területein. Megerősítették, hogy a Certina DS minden körülmények között abszolút megbízható.

Rendezés: