Weboldalunk használatával jóváhagyja a sütiket a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Swiss made fogalma

BL Óraszalon - 2023. 05. 15. 10:24:00
A Swiss made fogalma
A Swiss made kifejezés egy karóra esetében azt jelenti, hogy az óra Svájcban készült, és teljesíti a svájci óragyártás szigorú minőségi és eredetiség szabályait.

Ezen szabályok betartásával az óra elnyerheti ezt a kívánatos minőségi és eredetiségi jelzést. Néhány fontos feltétel, amit egy karórának teljesítenie kell ahhoz, hogy "Swiss made" legyen:

  1. Svájci szerkezet: Az óra belső szerkezete (az óramű) Svájcban kell, hogy elkészüljön. Ez magában foglalja az óramű összes alkatrészét és a szerkezet végső összeszerelését is. Az óraműnek Svájcban történő gyártását és összeszerelését  szigorúan felügyelik és ellenőrzik.

  2. A szerkezet ellenőrzése Svájcban: Az óra szerkezetének végső ellenőrzését és beállítását is Svájcban kell elvégezni. Ez a lépés biztosítja, hogy az óra megfeleljen a svájci minőségi szabványoknak és pontos legyen.

  3. Svájcban történő összeszerelés: Az óra összeszerelése is Svájcban kell, hogy megtörténjen. Az óra tokjának és számlapjának összeszerelése is ide tartozik.

  4. Svájcban végzett munkaarány: A svájci óráknál a gyártás költségeinek legalább 60%-át Svájcban kell előállítani, beleértve a munkaerőt és az anyagokat is. Ez biztosítja, hogy a svájci órák valóban svájci minőséget képviseljenek.

Fontos megjegyezni, hogy a "Swiss made" jelzést nem csak az óra szerkezetén találhatjuk meg, hanem az óra külsején, az óraszíjon, az óratokon, valamint az óra csomagolásán is. Az "Swiss made" jelzésnek az óra vásárlói számára garanciát jelent a minőségre és az eredetiségre, és a svájci órák világszerte híresek a magas minőségükről és megbízhatóságukról.

Tartalomhoz tartozó címkék: swiss made svájci óra